Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

vineri, 6 ianuarie 2012

CatalinCornea.ro: Despre înfiinţarea canalului în limba engleză “TVR Europa” prin comasarea “TVR info” cu “TVR3“

Să ne uităm ce mijloace media are România pe plan internațional (adică de limbă engleză/franceză în special).

Păi sunt câteva publicaţii/portaluri de limba engleză la Bucureşti care sunt eventual citite de străinii care ajung în România. Atât! Noi nu suntem prezenţi mediatic în limba engleză pe plan internaţional. Cum se prezintă celelalte state?

Pentru statele ale căror limbi sunt de circulaţie internaţională (în special engleză/franceză) sau cunoscute de multă lume (pentru că sunt uşor de învăţat, vezi italiana sau spaniola) deja multe din canalele TV interne fac şi rolul de canal media extern. Cei ale căror limbi sunt mai complicate şi au şi ceva interese în această lume (de ex Germania şi Rusia) şi-au făcut canale în limba engleză pentru promovare, comunicare (unii ar spune chiar şi propagandă).

Nu ştiu dacă aţi studiat sau nu activitatea RT adică Russia Today, canal ruseasc în limba engleză pe care îl găsiţi frecvent în hotelurile din UE… Ei bine, RT are periodic ştiri sau materiale cu un vădit caracter antiromâneasc (alţii ar spune de apărare a intereselor ruseşti în zona de confluenţă a intereselor ţărilor noastre). Aceste materiale defavorabile României şi românităţii sunt propagate fără nici o problemă în UE… Şi cum am spus, nu o face doar Rusia. Majoritatea statelor importante au canale media internaţionale (în principal de limba engleză) care le promovează/apără interesele naţionale.

Noi, noi cu întunericul nostru “sporim a lumii taină” cum spune poetul…. Adică avem 7 canale (parcă) la TVR, dar niciunul în engleză… nu credeţi că e niţel aberant?

Cred că printre primele măsuri de reorganizare a acestei televiziuni trebuie să fie transformarea a 1-2 canale (aş opta pentru comasarea TVR info cu TVR3) într-un canal de limba engleză (TVR Europa, de ex).

Sursa: http://CatalinCornea.ro

Niciun comentariu: