Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

joi, 12 mai 2011

Croaziera de o săptămână Giurgiuleşti (Republica Moldova) – Delta Dunării – Istanbul – Giurgiuleşti între 325 şi 1500 de dolari

După o pauză de un an şi jumătate, cursa maritimă Giurgiuleşti-Istanbul-Giurgiuleşti a fost relansată. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 2 mai informează Timpul.md. Croaziera durează o săptămână - patru zile pasagerii vor fi pe mare, iar restul timpului în unul dintre cele mai renumite orașe ale lumii - Istanbul. Înainte de a ajunge la destinaţie, nava „Princessa Elena” parcurge 12 ore prin Delta Dunării şi 20 de ore pe Marea Neagră. Biletele pentru această croazieră variază între 325 şi 1500 de dolari.

duminică, 8 mai 2011

Hotel Cismigiu se redeschide dupa un secol


Prima cladire construita pe Bulevardul Regina Elisabeta din Bucuresti este la un pas sa-si redeschida portile. Restaurarea cladirii Hotelului Cismigiu urmeaza sa se finalizeze in 2012, cand se implinesc 100 de ani de la ridicarea constructiei. Hotelul si-a pastrat aerul specific inceputului de secol XX, insa si povestile din jurul sau.

Denumita initial Palace Hotel, cladirea din centrul Capitalei a fost ridicata in anul 1912. Arghir Culina este arhitecul celebrului hotel, structura de rezistenta fiind conceputa de inginerul Nicolae Nacu Pissiota. Familia acestuia a detinut cladirea pana in anul 1948, cand a fost nationalizata de regimul comunist. Noul nume provine de la Parcul Cismigiu, care se afla la doar cativa metri distanta.