Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

sâmbătă, 31 decembrie 2011

Timpul.md: O insulă din Pacific a anulat ziua de 30 decembrie

Marime Font

Foto: samoa-reisen.com

Locuitorii insulei Samoa din Oceanul Pacific se vor culca joi seara şi se vor trezi...sâmbătă, chiar în ajun de Anul Nou.

Călătoria în timp le-a fost asigurată de autorităţile locale care au decis să schimbe fusul orar pentru a fi mai aproape temporal de Noua Zeelandă, cel mai important partener comercial al micului stat.

Insula Samoa se află la hotarul unui fus orar, la jumătate de cale dintre Noua Zeelandă şi Hawai. În 1982, oamenii de afaceri americani a convins guvernanţii micii insule să rămână în partea de est a fusului orar pentru a face mai uşor comerţ cu SUA. Acum însă, principlii parteneri comerciali ai insulei sunt Australia şi Noua Zeelandă, dar din cauza diferenţei de oră, atunci când pe insulă e vineri, în Australia e sâmbătă, iar când oamenii de pe Samoa merg duminică la biserică, australienii încep o săptămânp de lucru. Pentru a nu pierde astfel timpul, autorităţile insulei au hotărât să treacă de partea cealaltă a fusului şi să meargă în pas cu australienii. Schimbarea va face ca somoezii să sară anul acesta peste data de 30 decembrie şi să fie printre primii pe planetă care vor întâlni Anul Nou.


Timpul.md

Niciun comentariu: