Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

sâmbătă, 28 mai 2011

YouthVoice.ro/covasna: Europrlamentarii PSD au reacţionat la anunţul de înfiinţare a unui birou al aşa-zisului "Ţinut Secuiesc" la Bruxelles

Europrlamentarii români din grupul PSD au reacţionat la anunţul de înfiinţare a unui aşa-zis birou (reprezentanță) al aşa-zisului "Ţinut Secuiesc" la Bruxelles prin vocea Corinei Creţu, europarlamentarul condamnând deschiderea unei reprezentante a unui asa zis „Ţinut Secuiesc" la Bruxelles, apreciind ca acest gest urmăreşte forţarea unor decizii favorabile proiectului autonomist al extremiştilor maghiari, care profită de slăbiciunile statului român.

Corina Cretu critică, în acest context, complicitatea PD-L si a Popularilor Europeni cu eforturile separatiste pe criterii etnice ale lui Laszlo Tokes.

Europarlamentarul social-democrat precizeaza ca regiunile din diverse ţări membre ale UE au reprezentanţe la Bruxelles, inclusiv regiunile de dezvoltare din România. "Ţinutul Secuiesc, insa, nu există decât în mintea înfierbântată a unor separatişti care pregătesc terenul unei confruntări cu statul român. Deschiderea reprezentantei de la Bruxelles urmăreşte forţarea unor decizii favorabile proiectului autonomist al extremiştilor maghiari, care profită de slăbiciunile statului român. Logica acestui gest este aceea a obţinerii de privilegii pentru minoritatea maghiară, care nu se poate plânge de discriminare, pentru ca UDMR a ştiut să-şi vândă scump voturile necesare stabilizării diverselor coaliţii guvernamentale de la Bucureşti", declara Corina Cretu, precizand ca această reprezentanţă poate fi "vândută" drept o confirmare internaţională a existenţei unei ficţiuni administrative, Ţinutul Secuiesc.

Vicepresedintele PSD considera ca era nevoie, in aceasta perioada, si de un gest spectaculos care să preceadă intrarea în scenă a noului partid al maghiarilor din România, concurentul UDMR, Partidul Popular Maghiar din Transilvania. "Laszlo Tokes merge înainte pe drumul precedentului Kosovo. Puterii de la Bucureşti nu-i pasă. Are nevoie de UDMR pentru a rămâne la guvernare. Doar că preţul acestei nepăsări îl plătim şi-l vom plăti noi toţi", acuza Corina Cretu.

Europarlamentarul roman considera ca pentru a combate proiectul autonomist e nevoie de o delimitare clara a ceea ce poate fi acceptat în materie de autonomie administrativă şi descentralizare, precum si de o alocare transparenta şi eficienta, după criterii care să excludă amestecul politic, a banilor de la buget pentru dezvoltarea teritoriului. "Se impune, de asemenea, un dialog sustinut cu societatea civilă a minorităţii maghiare, pentru că vedem ce înseamnă dialogul mijlocit de UDMR sau de ficţiunile lui Tokes. Sigur vom constata că maghiarii din România au exact aceeaşi agendă ca şi ceilalţi români, iar rezolvarea lor nu cu ficţiuni teritoriale se va face", a declarat Corina Cretu.

Sursa: http://youthvoice.ro/covasna/europrlamentarii-romani-din-grupul-psd-au-reactionat-la-anuntul-de-infiintare-a-unui-asazis-birou-al-asazisului-tinut-secuiesc-la-bruxelles/