Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

vineri, 24 octombrie 2008

SC Turism Covasna S.A. - Hotel Caprioara si Hotel Covasna

Dupa opinia unor specialisti numele orasului provine din “cvasna” in limba slava insemnand “acru”.
Din secolul XIX, locuitorii Covasnei au inceput sa se organizeze in vederea primirii oaspetilor veniti la bai, oferindu-le cazare si masa. Apa minerala era scoasa din fantani in cazi de lemn si se incalzea cu pietre fierbinti. Dupa baie urma mofeta.
Mofetele de atunci erau diferite de cele de azi, ele reprezentand niste gauri sapate in pamant, cu scari, asfel incat in timp ce corpul pacientului se afla in mofeta, capul ramanea in aer liber.
Pe langa “Balta Dracului” un punct de atractie din centrul orasului, care dateaza si astazi, mai existau izvoare cu apa feroasa folosita de localnici si musafiri pentru baut.
Bolnavii care plecau refacuti de aici numeau orasul “mina de aur a Transilvaniei”
In secolul XX, orasul a cunoscut o dezvoltare deosebita.
Primul hotel – hotelul Covasna, a deschis drumul turismului balnear modern.

SC TURISM COVASNA, dispune de unul dintre cele mai agreabile locuri de tratament si odihna din statiunea Covasna. Cele doua hoteluri Caprioara si
Covasna , baza de tratament a societatii sunt situate in centrul “Statiunii Inimii” Covasna.
Statiunea este renumita pentru tratamentul bolilor cardiovasculare prin terapie naturala.
Tratamentul se efectueaza pe tot parcursul anului.
Bogatia resurselor minerale (gaz mofetic si ape minerale) si a celor naturale (climat subalpin, aer puternic ozonat si bogat in ioni negativi) confera tratamentului eficienta maxima, unica in Europa.

SC Turism Covasna S.A. este una dintre principalele societãţi de turism balnear din România, fiind binecunoscută eficienţa tratamentului balnear cardiovascular prestat în baza proprie de tratament. Această bază deserveşte 2 hoteluri cu o capacitate de cazare de 498 locuri, putând deservi şi pacienţi din afara structurilor de primire şi primeşte în medie 7.000 - 10.000 turişti/an, dintre care 10 - 15 % reprezintă turişti străini, datorită specificului de tratament balnear cardiovascular, asigurat de băi carbogazoase, mofete, hidroterapie, electroterapie, kinetoterapie şi termoterapie.

Hotel Caprioara
Singurul hotel de 3 stele din statiune, hotelul Caprioara, are o capacitate de cazare de 263 locuri in camere cu un pat si doua paturi (dotate cu TV satelit, telefon, frigider, balcon ) restaurant (orchestra) , sala de conferinte, bar de zi si parcare.
O gama larga de servicii indeplineste toate dorintele dumneavoastra: servicii telefonice, room service, vanzari de articole de stricta necesitate, jocuri distractive, comisioner, excursii, spalat- calcat lenjerie, pastrarea obiectelor de valoare, frizerie, coafura, cosmetica, taxi, sauna, piscina.
Veti gasi aici odihna si confortul pe care il doriti; personalul atent actioneaza pentru ca Dumneavoastra sa va simtiti cat mai bine si sa va faca sa reveniti la noi.


Hotel Covasna
Amplasare: centrul statiunii Covasna
Camere: 235 locuri in camere cu unul si doua paturi si 3 apartamente
Incalzire centrala, cada sau cabina dus,TV satelit , telefon
Servicii fara plata: parcare, primire si distribuire corespondenta, rezervari, asistenta medicala de urgenta
Servicii cu plata: spalat – calcat lenjerie, telefon, fax, internet, cosmetica, frizerie, coafura

http://www.turismcovasna.ro

Despre Covasna

Judetul Covasna are un potential turistic valoros, datorita peisajului sau pitoresc, bogatiilor de ape minerale, mofetelor, precum si existenta unor monumente istorice de arta si arhitectura.
Facand o delimitare fizico-geografica a teritoriului judetului Covasna, se desprind principalele zone turistice, fiecare cu un patrimoniu turistic specific si de o valoare inedita. Cele mai valoroase zone sunt cele montane, care în general adapostesc si statiuni balneoclimaterice din judet. Astfel, sunt masivele muntoase ale muntilor Baraolt, Bodoc, Nemira, Întorsura Buzaului.
Muntii Baraolt, cu valori peisagistice, specifice, ofera turistului o ampla retea de poteci turistice marcate, zonele bogate în ape carbogazoase si sulfuroase, cu numeroase emergente de bioxid de carbon (vaile paraielor Batani, Aita, Arcus, Araci) precum si o serie de statiuni balneoclimaterice: Baile Malnas, Ozunca, Valcele, Baile Sugas si Biborteni.
Muntii Bodoc, datorita specificului reliefului, prezinta importante rezerve turistice. Abundenta de tezaure hidrominerale si gaze mofetice se concentreaza în jurul zonei Balvanyos.
Munti Nemira si Bretcului – prezinta o serie de valori peisagistice ca: zona Sandru Mare cu un bogat fond vanatoresc, punctul turistic de pe trecatoarea Oituz, nodul turistic Covasna - Comandau.
Muntii Întorsurii – se îmbina armonios în ambianta turistica Covasneana. Apele medicinale (Valea Mare - Zagon) si punctele pitoresti fac posibila introducerea acestui masiv muntos în circuitul turistic.
De o importanta deosebita în peisajul turistic al judetului este rezervatia naturala de la Reci care adaposteste unele specii rare de plante ale naturii declarate monumente ale naturii.
Judet cu vechi traditii balneare, dispune de statiuni balneoclimaterice: Covasna, Balvanyos, Malnas-Bai, Valcele, Sugas-Bai, Baile Fortyogo, Biborteni, Ozunca-Bai.