Dupa spusele primarului, trenuletul a fost achizitionat in urma unei licitatii, banii provenind din taxa de statiune ce a fost platita de turisti pe parcursul anului 2010. (Consiliul local Covasna a incasat circa 649.000 de lei din taxa de 1 leu/zi). Inaugurarea va avea loc pe data de 20 Mai 2011, trenuletul avand rol in plimbarea turistilor prin statiune, cat si in afara acesteia, oriunde exista obiective turistice ce merita vizitate.

Traseul mai cuprinde comuna Zagon si satul Chiurus, iar pe viitor se doreste dezvoltarea infrastructurii in statiunea Covasna. Printre obiectivele reprezentantilor primariei se mai numara si construirea unui Centru wellness (bazin de inot exterior + piscina interioara + baza de tratament cu apa minerala), construirea unei partii de ski si a unui teren de bowling (popice).

Un alt proiect ce se are in vedere ar fi ridicarea nivelul paraului din localitate cu aproape 1 metru pentru ca turistii sa aiba posibilitatea sa se plimbe cu barci si/sau hidrobiciclete.