Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

vineri, 25 martie 2011

Trenuleţ şi fanfară pentru turişti în staţiunea Covasna

O firmă din judeţul Iaşi a câştigat licitaţia pentru a aduce în staţiunea Covasna mult aşteptatul trenuleţ pentru plimbarea turiştilor în diferite puncte de interes din zonă.

Societatea Navrom Galaţi vrea să contruiască un hotel de trei stele în staţiunea Covasna

Societatea Navrom Galaţi intenţionează să contruiască un hotel de trei stele în staţiunea Covasna, iar Primăria oraşului a concesionat în acest scop firmei un teren de 5.700 de metri pătraţi pe o perioadă de 49 de ani.

Primăria a concesionat un teren de 5.700 de metri pătraţi, pe o perioadă de 49 de ani, societăţii Navrom Galaţi, care intenţionează să construiască în staţiune un hotel de trei stele cu aproximativ 50 de camere.

Lucrările de construcţie urmează să înceapă încă din acest an, alţi doi investitori privaţi exprimându-și dorinţa de a construi în staţiune câte un motel, dar sunt preconizate şi alte investiţii în dezvoltarea infrastructurii de turism în localitate.

SC Turism Covasna SA, al cărei acţionar principal este SIF Transilvania, a început lucrările de modernizare a hotelurilor Căprioara şi Cerbul din staţiunea Covasna.

De asemenea au început lucrările în cadrul proiectului privind modernizarea hotelurilor aflate în patrimoniul SC Turism Covasna SA, al cărei acţionar principal este SIF Transilvania, care deţine 85,6 la sută din acţiuni, în prima etapă a programului de investiţii avându-se în vedere modernizarea hotelurilor Căprioara şi Cerbul din staţiunea Covasna.

În cazul hotelului Căprioara, este vorba despre ridicarea gradului de clasificare de la trei la patru stele, iar la Cerbul – de la două la trei stele, a menţionat Lorincz, adăugând că după finalizarea lucrărilor la aceste două obiective se doreşte şi modernizarea hotelului Covasna.

Bărcuţe pentru turişti în staţiunea Covasna

Pentru a spori atractivitatea staţiunii şi pentru alte categorii de turişti din staţiunea Covasna, Consiliul Local al oraşului a adoptat o hotărâre prin care se va ridica nivelul apei pârâului Covasna care trece prin centrul staţiunii.

Primarul Lorincz Zsigmond a declarat că se vor achiziţiona trei bărcuţe ce vor putea fi închiriate de către turişti pentru plimbări prin centrul staţiunii.

„Se va ridica nivelul pârâului cu înălţimea neceară plimbării cu bărcuţe, iar pe sezonul de vară acestea se vor putea închiria contra unei sume modice pentru turişti. Este un început pentru a atrage mai multe persoane. Se va include cursul inferior al pârâului Covasna care trece exact prin centrul staţiunii aşa că oamenii cazaţi la hotelurile aproapiate sunt la doi paşi de locul închirierii”, a explicat edilul.

Pârtie de schi cu dotări elveţiene la Covasna

După Întorsura Buzăului, a venit rândul orașului Covasna să îmbogățească județul cu încă o pârtie de schi care, potrivit autorităților locale, ar urma să fie pusă în funcțiune în luna decembrie a acestui an.

Primarul orașului Covasna, Lorincz Zsigmond, a declarat că pârtia pe care Primăria dorește să o amenajeze este situată în spatele Hotelului UGSR, iar pentru aceasta a fost depus un proiect de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional. Lungimea pârtiei este de 1.000 de metri, însă pentru că altitudinea este una mică, proiectul nu a fost considerat eligibil.

SC Turism Covasna investește 2 milioane de euro pentru modernizarea Hotelului Căprioara

SC Turism Covasna SA este una dintre societățile care continuă să investească în stațiunea Covasna, conducerea dorind să creeze o deschidere largă nu doar către turiștii români ci și către cei străini. Planurile de investiții se întind până anul viitor, însă societatea, în acord cu conducerea SIF Transilvania, a început și finalizat deja mai multe investiții menite să ofere hotelurilor o calitate mai ridicată comparativ cu cea din anii trecuți. Astfel, au fost deja investite câteva milioane de lei în reabilitări, urmând ca marea investiție să o reprezinte refacerea totală a Hotelului Căprioara, conform directoarei Turism Covasna, Olivia Stanislav.

Criza nu a iertat turismul covăsnean

O analiză realizată de Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna cu privire la situaţia turismului din judeţul nostru relevă faptul că acesta a fost afectat de criza economică şi financiară, acest lucru fiind foarte vizibil prin compararea situaţiei din 2009 cu cea din 2010. Potrivit analizei CCI, sosirile în principalele structuri de primire turistică au înregistrat, în 2010, o scădere de 2,7% faţă de anul 2009, în judeţul nostru sosind un total de 60.289 de turişti; la nivelul ţării, scăderea primirilor a fost de 0,7%.

Scăderea a fost generată de reducerea numărului de turişti care au sosit în pensiunile turistice şi reducerea cu 50% a sosirilor în moteluri.

În hoteluri, numărul de turişti sosiţi a fost anul trecut de 48.109, la pensiunile agroturistice s-au înregistrat 3.242 de turişti, iar în vilele turistice au venit 479 de turişti, în fiecare dintre cele trei tipuri de cazare înregistrându-se totuşi creşteri.

În ce priveşte numărul de înnoptări în principalele structuri de primire turistică, în judeţul Covasna s-a înregistrat în 2010 o scădere de 0,7% faţă de 2009, în timp ce la nivelul ţării scăderea a fost de 7,1%, superioară celei înregistrate la nivelul judeţului Covasna.

Au început pregătirile pentru Parada Cârnaților 2011

La Sfântu-Gheorghe se pregătește cea de-a noua ediție a Paradei Cârnaților, un eveniment devenit deja tradiție și care va avea loc pe 21 mai. Parada Cârnaților este unul dintre cele mai importante evenimente gastronomice ale județului Covasna, fiind organizat de către Asociația Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV).

Direcţia Silvică lansează o amplă acţiune de îmbogăţire a pădurilor judeţului

Direcţia Silvică (DS) Covasna marchează anul 2011, Anul Internaţional al Pădurilor, printr-o serie de acţiuni care se înscriu în strategia şi planul Regiei Naţionale a Pădurilor, vizând păstrarea şi dezvoltarea fondului forestier.

Directorul DS Covasna, Ioan Cosnean, a declarat că în această perioadă se vor organiza mai multe acţiuni vizând mobilizarea tinerilor, a elevilor, instituţiilor publice şi persoanelor juridice, astfel încât fiecare să contribuie la păstrarea şi extinderea pădurilor, în vederea contribuirii la un mediu mai sănătos.

O primă acţiune a DS Covasna o reprezintă implicarea în plantarea mai multor mii de puieţi, aceasta fiind împărţită în două categorii: prima care reprezintă vânzarea de puieţi şi a doua privind acordarea de asistenţă tehnică gratuită din partea Direcţiei, spre plantarea respectivilor puieţi.

“Din toată suprafaţa de fond forestier a judeţului Covasna, care reprezintă 175.000 de hectare, Direcţia administrează, prin ocoalele silvice de stat, 40.000 de hectare de păduri, restul fiind retrocedate către persoane fizice, juridice, instituţii de cult, asociaţii ale composesoratelor şi primării. Noi lansăm un apel către toţi, să vină să ia puieţi pentru împădurirea de primăvară, pentru a menţine continuitatea pădurilor”, a declarat Ioan Cosnean.