Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

sâmbătă, 11 decembrie 2010

Adevarul.ro: Start la schi pe Valea Prahovei

Camelia Năstase

Pasionaţii de schi au ocupat deja pârtiile

Pasionaţii de schi au ocupat deja pârtiile

În Buşteni şi Azuga, stratul de omăt măsoară peste 20 de centimetri, iar tunurile de zăpadă artificială funcţionează de câteva zile la capacitate maximă. Sezonul de schi se deschide oficial săptămâna viitoare, însă pârtiile sunt deja pline, spre bucuria hotelierilor şi a administratorilor de pârtii.

Pârtia Kalinderu, din Buşteni, este numai bună pentru schi. „Stratul de zăpadă are aproximativ 20 de centimetri, iar tunurile de zăpadă funcţionează la capacitate maximă. Oficial, sezonul va fi inaugurat săptămâna viitoare, dar hotelurile sunt pline pentru că sunt multe societăţi care şi-au adus angajaţii la munte pentru petrecerea de final de an", a precizat primarul Emanoil Savin.

Pasionaţii de schi au ocupat deja pârtiile, unde închirierea unui echipament complet costă 25 de lei pentru adulţi şi 15 lei pentru copii. Pentru o urcare cu instalaţiile de transport pe cablu, micuţii plătesc 12 lei, iar cei mari scot din buzunar 16 lei. Un tichet pentru tot sezonul costă 2.700 de lei sau 1.600 de lei, pentru cei mici. „Am venit special din Constanţa ca să schiem. Condiţiile sunt foarte bune", a declarat Miriam Mustafa. Şi copiii s-au bucurat de prima alunecare pe zăpadă. Cristi Oniga are 12 ani şi a venit pentru prima dată la schi. „Am învăţat să schiez şi a fost foarte frumos. Abia aştept să revin", a spus puştiul.

Pe Aceeaşi Temă

Citiţi şi:

Investiţii de milioane pe Muntele Mic, pentru turiştii pasionaţi de schi

Şi la Azuga au fost pornite cele 16 tunuri de zăpadă. „Facem eforturi ca turiştii să aibă condiţii bune de schi pe Sorica şi Cazacu. Stratul de zăpadă naturală măsoară în jur de 25 de centimetri şi se poate schia acceptabil", a declarat Adrian Purcaru, primarul din Azuga. Sinaia este singura staţiune de pe Valea Prahovei unde zăpada nu le oferă împătimiţilor sporturilor de iarnă decât posibilitatea de a se da cu săniuţa. Aici, stratul de omăt măsoară doar 14 centimetri. Cea mai potrivită pentru săniuş este pârtia de la Cota 1.400, unde vântul nu a reuşit să spulbere zăpada. Turişii mai pot face drumeţii, însă doar pe traseele marcate şi dacă sunt echipaţi corespunzător.

Distracţie în Poiana Braşov

Stratul de omăt depăşeşte 30 de centimetri pe toate pârtiile din Poiana Braşov după ce administratorii au pus în funcţiune tunurile de zăpadă. „Condiţiile de schi nu sunt foarte bune, pentru că zăpada este încă afânată, însă schiorii au început să abordeze şi pârtiile din Postăvaru", a explicat Emil Fărcăşanu, şeful monitorilor de schi din Poiana Braşov. Totuşi, singura pârtie deschisă, oficial, este Bradul. Un echipament complet de schi poate fi închiriat cu 40-50 de lei pe zi, preţurile fiind aceleaşi ca cele din sezonul trecut. 120 de monitori sunt pregătiţi să le ofere lecţii turiştilor, iar instalaţiile pe cablu funcţionează la capacitate maximă.

Turiştii care aleg Predealul pot cumpăra cartele skipass, care costă 95 de lei de persoană şi 60 de lei, de copil, pentru o jumătate de zi. „Telescaunul funcţionează între orele 8.30 şi 16.30, iar tariful unei cartele cu o urcare şi o coborâre este de 28 de lei, pentru adulţi, şi 16 lei, pentru copii. Teleschiul va porni doar în momentul în care va fi şi zăpadă, în strat destul de consistent", a explicat Cristina Maroiu, inspector în cadrul Primăriei Predeal.

Sursa: http://www.adevarul.ro/actualitate/Start_la_schi_pe_Valea_Prahovei_0_388161544.html

Niciun comentariu: