Acest blog isi propune promovarea obiectivelor turistice din judetul Covasna

marți, 20 aprilie 2010

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, şi cel al Senatului, Mircea Geoană, vor să amenejeze un parc în jurul Palatului Parlamentului

Anastase vrea să dărâme zidurile din jurul Palatului ParlamentuluiRoberta Anastase a anunţat luni că va depune un proiect de lege care să vizeze dărâmarea gardului Parlamentului. Preşedintele Camerei Deputaţilor a declarat, pentru NewsIn, că proiectul tehnic va fi elaborat în circa două săptămâni, însă punerea în aplicare a acestuia depinde de costurile implicate, având în vedere situaţia economică actuală.

"Se lucrează în prezent la proiectul tehnic, sperăm ca el să fie finalizat în două săptămâni. Se caută soluţiile pentru îndepărtarea gardului şi amenajarea unui parc, în care oamenii să aibă acces. Se evaluează costurile, aspectul estetic dar şi problemele ce ţin de alunecările de teren", a explicat Anastase.

Principalul inconvenient în vederea începerii lucrărilor îl reprezintă banii. "Să vedem costurile, să vedem din ce finanţăm lucrarea, ţinem cont şi de situaţia actuală", a spus Anastase. Şefa Camerei a mai precizat că a discutat cu parlamentarii inclusiv despre posibilitatea construirii unui muzeu al comunismului în interiorul Palatului Parlamentului.

Propunerea preşedintelui Camerei are susţinerea şefului Senatului. "Nu cunosc în Europa vreun Parlament care să fie înconjurat de ziduri", a spus Mircea Geoană.

De asemenea, turiştii care vizitează Casa Poporului vor avea in curand la dispoziţie trei telescoape pentru a vedea cât mai de aproape, frumuseţile Capitalei. Instrumentele vor fi amplasate pe terasa Parlamentului şi vor fi incluse în circuitul turistic.

Sursa: Covasna Turism cu referinta la Realitatea TV

Niciun comentariu: